Ova prodavnica koristi kolačiće i druge tehnologije kako bismo poboljšali Vaš ugođaj na našem sajtu.
Ukoliko nastavite sa korišćenjem našeg sajta smatraćemo da ste saglasni sa uslovima korišćenja.  PROČITAJ USLOVE »

You cannot place a new order from your country. United States

PRIVATNOST LIČNIH PODATAKA

Sve podatke koje ste uneli koriste se isključivo za namenu kupovine naših proizvoda  ne mogu  se koristiti u druge svrhe!

Pravila i politika o privatnosti

Poštujući vašu privatnost i značaj zaštite podataka o ličnosti TR OGISTRA (www.ogistra-nutrition-shop.com),BAČKA PALANKA, je preduzetnička radnja u vlasništvu Željka Petrović PR registrovana  sa pravom Republike Srbije, matični broj 61289330 (u daljem tekstu „OGISTRA NUTRITION SHOP ") vas obaveštava o svojoj politici privatnosti u vezi sa korišćenjem vebsajta www.ogistra-nutrition-shop.com(u daljem tekstu „Vebsajt“) i vašim pravima, a sve u skladu sa važećim Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti (u daljem tekstu „ZZPL“).

Pristup Vebsajtu i njegovo pretraživanje je slobodno. Ogistra Nutrition Shop od vas ne zahteva da ostavite vaše lične podatke, osim ukoliko ne budete tražili pružanje određenih usluga ponuđenih na Vebsajtu.

Rukovalac, korisnik i obrađivač podataka o ličnosti

Lice koje prikuplja, obrađuje i koristi vaše lične podatke je TR OGISTRA ŽELJKA PETROVIĆ PR,preduzetnicka radnja registrovana u APR-U , sa registrovanim sedištem u Bačka Palanka,Šafarikova 80,lokal 1,matični broj: 61289330, PIB: 106577106.

Da bismo uspešno obradili Vašu narudžbinu potrebni su nam Vaši lični podaci kao što su: ime i prezime, adresa za dostavu, e-mail i telefon. Bez tih podataka nismo u mogućnosti da Vam isporučimo kupljenu robu, kao i da Vas informišemo o statusu narudžbine ili o eventualno nastalim problemima ili promenama u vezi narudžbine.

OGISTRA NUTRITION SHOP  se obavezuje da će čuvati privatnost svih naših kupaca. Prikupljamo samo neophodne, osnovne podatke o kupcima/korisnicima i podatke neophodne za poslovanje i informisanje korisnika u skladu sa dobrim poslovnim običajima i u cilju pružanja što kvalitetnije usluge.

Takođe, vršimo prikupljanje informacija, analizu i obradu podataka o proizvodima koje naši posetioci pregledaju i kupuju, kao i o stranicama koje posećuju. Sve prikupljene podatke koristimo isključivo da bismo poboljšali kvalitet i funkcionalnost našeg web sajta, i time Vam omogućili jednostavnije korišćenje, kao i sigurniju kupovinu.

OGISTRA NUTRITION SHOP se zalaže za očuvanje principa privatnosti u prikupljanju, korišćenju i zaštiti korisničkih informacija. 
U skladu sa ovim načelima :
 

- Obezbeđuje mogućnost ažuriranja ili promene podataka.

- Ograničava dostupnost vaših informacija.

- Omogućava kontakt u vezi pitanja koja su vezana za zaštitu privatnosti.

OGISTRA NUTRITION SHOP veoma ceni odnos koji ima sa svojim kupcima i odgovorno je posvećen upravljanju informacijama o korisnicima. Velika pažnja je usmerena ka čuvanju ličnih informacija, u skladu sa postojećim zakonima o privatnosti i u skladu sa internim standardima i praksom.

 
Obezbeđivanje sigurnosti za lične podatke.


Prilikom kupovine kod nas, primenjuju se mere bezbednosti i razumne predostrožnosti kako bi se sprečio gubitak, zloupotreba i neovlašćeni pristup Vašim ličnim podacima koji su pod našom kontrolom.

OGISTRA NUTRITION SHOP ne može da osigura ili garantuje sigurnost bilo kog podatka koji se prosleđuje putem elektronske pošte, tako da to radite na sopstvenu odgovornos.


S obzirom da je sigurnost Vaših ličnih podataka visok prioritet, preduzet je određen broj akcija kako bi omogućio pouzdan, tačan i siguran transfer podataka. Web stranice OGISTRA NUTRITION SHOP-a  koriste tehnologiju enkripcije, kao što je Secure Sockets Layer (SSL), kako bi se zaštitili Vaši lični podaci tokom transfera podataka. SSL vrši enkripciju podataka iz porudžbine, kao što su Vaše ime, prezime, adresa i sl.


Kako bi podigli nivo sigurnosti, prilikom kreiranja korisničkog naloga na našim Web stranicama, potrebno je da odaberete ličnu šifru koja bi trebalo da sadrži od 6 do 30 slovnih karaktera uključujući kombinaciju i slova i brojeva. Lično ste odgovorni za očuvanje tajnovitosti vaše šifre ili podataka o korisničkom nalog

Nikada i ni na koji način nećemo zloupotrebiti vaše privatne informacije.

Nećemo predati vaše podatke za kontakt trećim licima, sem ukoliko se to od nas bude zahtevalo zakonom.

Pored navedenih prikupljamo, analiziramo i obrađujemo podatke o proizvodima koje naši posetioci traže i kupuju, kao i o stranicama koje posećuju. Te podatke koristimo da bismo poboljšali ponudu i izgled naših stranica, i omogućili Vam jednostavnije korišćenje, sigurniju i udobniju kupovinu.

COOKIES

Ogistra nutrition shop -Tr Ogistra koristi „cookies“ da Vam pomogne da prilagodite korišćenje interneta Vašim potrebama. Cookie je tekstualni fajl koji je smešten na Vasem hard disku od strane web servera. Cookie-ji ne mogu biti korišćeni da pokrenu program ili da isporuče virus Vašem računaru. Cookie-ji su jedinstveno dodeljeni Vama, i jedino mogu biti pročitani od strane web servera u domenu koji Vam ih je poslao. Jedna od osnovnih svrha cookie-ja je da obezbedi pogodnosti koje će Vam uštedeti vreme.

SAGLASNOST I PROMENA USLOVA

 Korišćenje naših servisa podrazumeva saglasnost korisnika sa navedenim uslovima korišćenja. Ogistra Nutrition shop-TR OGISTRA se obavezuje da će se pridržavati svega navedenog, a sve promene uslova postaju važeće tek nakon objavljivanja na ovoj strani i slanja e-mail obaveštenja svim registrovanim korisnicima.

USLOVI KORIŠĆENJA

Naručivanje robe putem sajta

Naručivanje robe na  www.ogistra-nutrition-shop.com   internet prodajnom mestu može se vršiti 24 časa na dan sedam dana u nedelji.


Roba se naručuje elektronskim odabirom određenog proizvoda (artikla) i njegovim dodavanjem u potrošačku korpu klikom na dugme "Dodaj u korpu".
Roba se smatra naručenom u trenutku kada kupac konačno potvrdi narudžbinu klikom na dugme "Potvrdi porudžbinu" u poslednjem koraku na strani za slanje porudžbine.
OGISTRA NUTRITION SHOP ima obavezu da isporuči sve naručene proizvode kojih u trenutku porudžbine ima na zalihama.

Ukoliko nas tim  nije u mogućnosti da isporuči bilo koji od naručenih proizvoda, kontaktiraće kupca robe po pitanju zamene poručene robe ili otkazivanja porudžbine, putem e-pošte ili telefonskim putem. Svi ostali naručeni proizvodi će biti isporučeni u skladu sa ovim uslovima i pravilima.
OGISTRA NUTRITION SHOP ne odgovara kupcu za bilo kakvu vrstu eventualno nastale štete, zbog nemogućnosti da isporuči bilo koji od naručenih proizvoda.

Naručivanje robe putem telefona

Ukoliko iz bilo kog razloga niste u mogućnosti da izvršite porudžbinu putem sajta, možete to učiniti i telefonom na brojeve telefone 021 753 058    ili   064 18 567 75

i to   radnim danima od 8  do 20 časova i subotom od 9  do 15 časova

Registracija je besplatna

-Da bi ste kupili proizvod morate se registrova

-Vaši lični podaci kao i adresa moraju biti ispravnI,a neohodno je i da ostavite ispravan broj telefona radi lakse isporuke.

-Placanje vrsite prilikom preuzimanja posiljke kuriru  koji vam donosi posiljku.Njemu placate i troskove postarine koja mora da pise na popratnom dokumentu koju kurir daje uz robu.Nju obavezno pogledajte da ne bi doslo do situacije u kojoj je naplacena postarina veca od naznacene.

Načini plaćanja
Pouzećem (kurirskoj službi  prilikom uručenja paketa).

TROSKOVI DOSTAVE ZA SVE POSILJKE CIJA  JE VREDNOST ISPOD 5000 rsd  je 300 RSD

NAPOMINJEMO DA CE SE UZ VREDNOST POSILJKE DODATNO URACUNATI USLUGA OTKUPA NOVCA (KOJU NAPLACUJE KURIRSKA SLUZBA)U IZNOSU OD 90,00 rsd


Otprema robe
Naručena roba će biti spakovana u skladu sa pravilima kurirske službe, tako da se normalnim rukovanjem pri transportu ne može oštetiti.
OGISTRA NUTRITION SHOP nije odgovoran za gubitak ili eventualnu štetu nastalu usled okolnosti koje su izvan kontrole kompanije koja pruža usluge kurirske službe.

Dostava robe
Dostava robe se vrši isključivo na teritoriji Republike Srbije putem kurirske službe "BEX  ILI ROYAL EXPRES", direktno na adresu kupca.
Dostava robe se ne vrši nedeljom  ili za vreme  državnih praznika.
Uobičajeno vreme isporuke je najkasnije u roku od 2 (dva) radna dana od obaveštenja naše prodajne službe o potvrdi porudžbine

OGISTRA NUTRITION nije odgovoran za eventualnu štetu nastalu zbog kašnjenja u dostavi robe od strane kurirske službe do krajnjeg kupca.

OGISTRA NUTRITION SHOP se obavezuje da naručene proizvode isporuči ispravne i u predviđenom roku.

U slučaju bilo kakve promene prodavac je dužan da obavesti kupca, putem telefona ili e-maila.

Sve eventualne promene  na opisu proizvoda na sajtu(cena,kolicina,novo pakovanje i sl.) , sem promena vezanih za isporuku  koje odredjuje kurirska sluzba se ne odnose na vec potvrdjene porudzbine.

PLACANJE I DOSTAVA

Plaćanje pouzećem, po prijemu pošilke. Pošiljka se  šalje brzom poštom . Vreme dostave 2-3 radna dana. CENA paketa (ispod 5.000 RSD) će biti uvećana po ceni tarifiranja brze pošte.

TARIFA BRZE POSTE BEX JE SLEDECA

Bex Express vrši dostavu samo radnim danima. Zbog toga ćete paket koji poručite petkom do 14h, dobiti u ponedeljak ili utorak (u zavisnosti od udaljenosti mesta u kom živite), a paketi poručeni petkom posle 14h, ili u toku subote i nedelje, na adresu će stizati utorkom ili sredom. 

Kupac pri preuzimanju pošiljke plaća vrednost naručenih proizvoda i uslugu (poštarinu).

Za komintente koji pakete placaju pouzećem, važi sledeći cenovnik:

TežinaCena (RSD)
OD0,35-2 KG 180
OD 2 - 5KG kg240
OD 5-10 KG  kg300
OD10-15  kg360
OD 15-20  kg480 
OD 20-30 KG 770
OD 30-50 1050
preko 50kg1150 + 12 dinara za svaki naredni kilogram

 

Na primer, paket od 150 kg koštaće 1750 rsd (paket do 100kg košta 1150 rsd, što znači da se cena poštarine računa: 1150 + (50x12) = 1150 + 600 = 1750 rsd).

Za komitente koji pakete plaćaju pouzećem, na navedene cene se dodaje 90 dinara fiksno.



Ako kupujete proizvode čija ukupna vrednost prelazi  5.000 RSD dostava je BESPLATNA  ,a troskove transporta snosimo mi.Vi  placate samo dodatnu uslugu otkupa novca koju naplacuje kurirska  sluzba.Ukoliko je narudzbina ispod 5000,00 TROSKOVE TRANSPORTA SNOSITE VI,A ONI UGLAVNOM NE PRELAZE 300 RSD.

NAPOMINJEMO DA CE SE UZ VREDNOST POSILJKE DODATNO URACUNATI USLUGA OTKUPA NOVCA (KOJU NAPLACUJE KURIRSKA SLUZBA)U IZNOSU OD 90,00 rsd.

   Sve navedene cene proizvoda su sa uračunatim PDV-om. popust od 10% .NAPOMINJEMO DA SE OVO PRAVILO NE ODNOSI NA PROIZVODE NA KOJIMA JE NAPISANO -NA OVAJ PROIZVOD NEMA DODATNI POPUST.

MEDJUTIM,UKOLIKO NARUCITE 2 PROIZVODA U KOMBINACIJI GDE SE NA JEDAN PROIZVOD ODOBRAVA POPUST,A NA DRUGI NE ODOBRAVA,IKOLIKO VREDNOST  PORUDZBINE BUDE VECI OD 10 000 RSD,NA ONAJ PROIZVOD  NA KOJI SE POPUST OBRACUNAVA,VI CETE DOBITI POPUST.

PRIMER :paket xxl(na ovaj proizvod se ne odobrava popust) cena 8640,00+ the amino whey hydro3,5 kg 6640,00 .Na paket xxl cena ce biti 8640 rsd,ali ovaj drugi bit ce umanjen za 10% pa ce njegova cena biti 5976,00.Ukupan ce iznos biti 14616,00 rsd.

 

SVE  PORUDZBINE KOJE NARUCITE  RADNIM  DANOM DO 14 CASOVA   BIT CE  POSLANE TOG  ISTOG  DANA,A  OSTALE  SE  SALJU  SUTRADAN.

PORUDZBINE  KOJE  SU  NARUCENE U TOKU RADNE  NEDELJE BIT CE DOSTAVLJENE NAJKASNIJE DO PETKA.PORUDZBINE NARUCENE U PETAK DO 14 H BIT CE DOSTAVLJENE U PONEDELAK,

SVE  PORUDZBINE  NAPRAVLJENE  OD 14 CASOVA U PETAK (KADA  POCINJE  VIKEND),ZA  VREME  VIKENDA I U  PONEDELJAK  DO 14   SALJEMO  U PONEDELJAK I  MOZETE  IH OCEKIVATI  VEC  NAREDNIH  DANA(OBICNO  UTORAK,EVENTUALNO  SREDA)!

ZA VREME PRAZNIKA POSILJKE KOJE SE NARUCE ZADNJEG RADNOG DANA DO 14 CASOVA SALJU SE TOGA DANA, A DOSTAVA JE PRVOG RADNOG DANA POSLE PRAZNIKA.

PRILIKOM  DOSTAVE PAKETA( UKOLIKO  SE  POJAVI  BILO  KAKAV  PROBLEM OKO  PRONALASKA  ADRESE ILI  SL.) KURIRSKA  SLUZBA  UGLAVNOM  KONTAKTIRA  KUPCE  PUTEM  TELEFONA,PA  VAS  NAJLJUBAZNIJE  MOLIMO  DA  SE JAVITE  NA TELEFON  (KAKO  BISTE  STO  PRE  STUPILI  U POSED NARUCENOG  PAKETA ).

UKOLIKO IMATE BILO KAKVE PROBLEME SA KURIRIMA ,SA VREMENOM DOSTAVE(KASNJENJEM ISPORUKE) ILI BILO KAKAV PROBLEM SA SAMOM POSILJKOM MOLIMO VAS DA NAS ODMAH KONTAKTIRATE NA  JEDAN OD NAVEDENIH TELEFONA(064 18 56775 ILI 021 753 058).

Ovi uslovi koristenja odnose se na dostavu sa nasim ugovorenim dostavljecem odnosno sa  BEX brzom postom .Ukoliko zelite da se dostava izvrsi sa nekom drugom  kurirskom sluzbom troskove dostave snosite sami,cak iako porudzbina bude iznad 5000,00 rsd.

DOSTAVU OBAVLJAMO SA  KURIRSKOM SLUZBOM:  Bex ekspres.

Molimo vas da nam u napomenu pre zavrsetka  porudzbine napisete kojom kurirskom sluzbom da vam posaljemo paket.Ukoliko ne napisete smatrat cemo da ste tu odluku ostavili nama i mi cemo posiljku poslati sa kurirskom sluzbom koja se pokazala kao najefikasnija za  grad na kome zivite.

Ukoliko zelite da se posiljka  isporuci nekom drugom kurirskom sluzbom dovoljno je da ime kurirske sluzbe   NAPISETE U NAPOMENI,ALI U TOM SLUCAJU ZA SVE DRUGE  KURIRSKE SLUZBE troskove postarie  SNOSITE VI SAMI.

Otprema robe

Naručena roba će biti spakovana u skladu sa pravilima kurirske službe, tako da se normalnim rukovanjem pri transportu ne može oštetiti.
OGISTRA NUTRITION SHOP nije odgovoran za gubitak ili eventualnu štetu nastalu usled okolnosti koje su izvan kontrole kompanije koja pruža usluge kurirske službe.

Dostava robe

Dostava robe se vrši isključivo na teritoriji Republike Srbije putem kurirske službe "BEX ", direktno na adresu kupca.
Dostava robe se ne vrši nedeljom  ili za vreme  državnih praznika.
Uobičajeno vreme isporuke je najkasnije u roku od 2 (dva) radna dana od obaveštenja naše prodajne službe o potvrdi porudžbine

OGISTRA NUTRITION nije odgovoran za eventualnu štetu nastalu zbog kašnjenja u dostavi robe od strane kurirske službe do krajnjeg kupca.

OGISTRA NUTRITION SHOP se obavezuje da naručene proizvode isporuči ispravne i u predviđenom roku.

U slučaju bilo kakve promene prodavac je dužan da obavesti kupca, putem telefona ili e-maila.

Sve eventualne promene  na opisu proizvoda na sajtu(cena,kolicina,novo pakovanje i sl.) , sem promena vezanih za isporuku  koje odredjuje kurirska sluzba se ne odnose na

vec potvrdjene porudzbine.

Otkazivanje pošiljke

Kupac može da otkaže bilo koju pošiljku bez naplate dodatnih troškova,ukoliko roba nije vec poslata .Ukoliko ste primili posiljku imate pravo na odustanak od ugovora za kupovinu,ali samo u slucau ukoliko robu niste otvorili i konzumirali(ako se radi o bilo kom dodatku ishrane- suplementu ).U tom slucaje u skladu sa zakonom vi snosite troskove postarine, a mi kao trgovac,smo duzni da Vam placeni novac vratimo u roku od 8 dana od dana prijema.Naglasavamo da uz proizvod morate da vratite racun koji ste dobili u kutiji sa proizvodom kao i ispunjen formular obrazca za reklamaciju sa Vasim poptpisom.


Napomena:

Ukoliko ste poručili, izvršili potvrdu prijema, istu tu porudžbinu odbijete prilikom dostave,a da nas niste obevestili o odustanku, ne zelite da se javite na nas poziv ili ne odgovaratena nas  mail,iako je sa posiljkom bilo sve  u redu,  gubite pravo kupovine na našem shop-u.

    KODEKS POSLOVNE ETIKE- Principi i pravila poslovne etike

Član 2

Poštovanje principa i pravila poslovne etike podrazumeva, ali se njima ne ograničava, sledeća načela:

1. profesionalno obavljanje poslovne delatnosti;

2. savesno i potpuno preuzimanje i izvršavanje obaveza i odgovornosti;

3. obavljanje privredne delatnosti na način kojim se ne ugrožava profesionalni ugled;

4. korišćenje dopuštenih sredstava za postizanje poslovnih ciljeva;

5. poštovanje propisa o nespojivim poslovima;

6. čuvanje poslovne tajne;

7. izbegavanje sukoba između ličnih i interesa privrednih subjekata;

8. obavljanje poslovnih aktivnosti na način kojim se ne nanosi šteta postojećim akcionarima, članovima ili ortacima;

9. obavljanje poslovnih aktivnosti koje povećavaju vrednost kapitala privrednog društva;

10. uzdržavanje od korišćenja političkog uticaja ili pritiska radi ostvarivanja poslovnih ciljeva;

11. ostvarivanje poslovne saradnje sa drugim privrednim subjektima bona fide;

12. rešavanje sporova sa poslovnim partnerima putem pregovora ili posredovanja, uz nastojanje da se nastave poslovni odnosi;

13. poštovanje prava intelektualne svojine;

14. obavljanje poslovne aktivnosti u skladu sa propisima o zaštiti i unapređenju životne sredine;

15. uvažavanje standarda poslovne etike i doprinos daljoj afirmaciji morala u poslovnim odnosima.

SVE O POSLOVNOM KODEKSU NA SLEDECEM LINKU :           https://pks.rs/strana/sekcija/sud-casti-dokumenta

                                                                                   REKLAMACIJE 

Ukoliko prilikom preuzimanja pošiljke postoje vidna oštećenja na kutiji, potrošač je dužan da pogleda proizvod i

ukoliko je oštećen da pozove kurira koji je dostavio robu ili nas na 064 / 18 567 75 kako bi kurir napravio zapisnik I preuzeo oštećeni proizvod.

Ako ste otvorili proizvod koji ste poručili i postoji neki nedostatak ili nije proizvod koji ste poručili, pozovite nas I mi ćemo o našem trošku u najkraćem mogućem roku preuzeti neispravan i poslati novi.

Ako nesaobraznost nastane u roku od šest meseci od dana prelaska rizika na potrošača, pretpostavlja se da je  nesaobraznost postojala u trenutku prelaska rizika, osim ako je to u suprotnosti sa prirodom robe i prirodom   nesaobraznosti.

Dokaz o datumu prelaska rizika, za robu kupljenu preko internet prodavnice je izdat račun.

Potrošač može da izjavi reklamaciju telefonom, pisanim ili elektronskim putem uz dostavu računa na

uvid ili slanjem kopije računa elektronskim putem kao i izjava u slobodnoj formi zbog čega se reklamira

Potrošač ima pravo reklamacije na kupljeni proizvod u roku od 14 dana od dana kupovine.

Čim preuzmemo porudzbinu, izdaćemo reklamacioni list ili elektronskim putem poslati potvrdu o prijemu

Po prijemu reklamacije “Ogistra –nutrition- shop” tj. TR Ogistra  je dužan da bez odlaganja, a najkasnije u roku od osam dana od dana prijema reklamacije, pisanim ili elektronskim putem odgovori potrošaču na izjavljenu reklamaciju.

Odgovor na reklamaciju potrošača sadrži odluku da li prihvata reklamaciju, izjašnjenje o zahtevu

potrošača i konkretan predlog i rok za rešavanje reklamacije.Rok ne može da bude duži od 14 dana, od dana podnošenja reklamacije.

Ukoliko ima objektivnih razloga da ne može da se udovolji zahtevu potrošača u roku koji je dogovoren,dužni smo da navedemo rok u kom ćemo je rešiti i o tome obavestimo potrošača.

Prvo ćemo pokušati da uklonimo nedostatak, ako ne možemo da uklonimo da zamenimo novi proizvodom.Ukoliko i unatoc 

Potrošač nema pravo na reklamaciju ukoliko je nedostatak na robi nastao njegovom krivicom.

OBRAZAC ODUSTANKA OD UGOVORA                                              OBRAZAC REKLAMACIJE